LEFTY’İ BEKLERKEN

Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Mezuniyet Projesi (2016-2017)
Senior Project (2016-2017)

Yazan – The Author: Clifford Odets
Yöneten- Director: Jason Hale
Oyuncular– Actors: Emrullah Çakay, Efe Çetinel, Alper Çankaya, Faysal Dakni, Elif Kaman, Barkin Kenan, Gülçin Kültür, Pelin Şahin, Berkay Şekerci
Kostüm Tasarım– Costume Design: İnci Kangal Özgür
Işık Tasarım – Lighting Design: Yılmaz Ertekin

Lefy’i Beklerken 1935 yılında dönemin oyun yazarı Clifford Odets tarafından yazılmıştır. Lefty’i Beklerken New York Taksi söforleri Birliği’nin bir grevin eşiğine gelmesini konu alan bir hikayedir. Yozlaşmış birlik Lideri kibirli bir şekilde üyelerini bu tutumdan vazgeçirmeye çalışmaktadır ancak grev’e destek yüksektir ve üyeler gergin bir şekilde grev liderleri Lefty Castello ‘yu beklemektedirler.
Onlar Beklerken; Grev Komitesi üyeleri çalışanlara odaklanılır, her birinin bu birliğe nasıl dahil olduğunun ve grevin  gerekliliğine nasıl ikna olduğunun hikayesi anlatılmaktadır.Lefty’i Beklerken , 1934 yılın da New York Taksi şöforlerinin greve gidişini konu alan güçlü ve çatışmacı gerçek bir hikayedir.