JAPON KUKLASI

Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü, 3. Sınıflar Projesi (2017-2018)
Junior Project (2017-2018)

Yazan – The Author: Dario Fo
Çevirmen- Translated by: Egemen Berköz
Yöneten- Director: İlhan Yazar
Oyuncular– Actors: Ecem Aydın, Yeliz Balım, Selim Galip, Burak Günaydın, M. Burçak Kaya, Ege Kesmeci, Turgay Korkmaz, Beril Pozam, Yağmur UzunoğluKostüm Tasarım– Costume Design: Selvi Şaşmaz
Işık Tasarım  Lighting Design: Yılmaz Ertekin
Dekor– Decor: Yılmaz Ertekin, Adnan Atalan

“Fabrikalarda kadınlar ezilmenin doruğunda yaşıyorlar. Bazı fabrikalarda, ‘insana güç veren bazı hapların’ sunulduğu, kimse için yeni bir haber değil.”

Müdür -patron- işçi üçgeninin ezilen, hor görülen grubu olan işçi sınıfı, tacizlere, haraketlere ve insanlık dışı yaptırımlarla makineleşmeye başlar. Güç vermesi için zorla yutturulan halarla işçiler beden ve akıl sağlıklarını kaybetmekle karşı karşıya kalmışlardır. İşçi sınıfı bu baskıya daha ne kadar dayanabilir? Yutmak zorunda kaldığı haplarla akıl sağlığını kaybeden, işçilerin iyi yürekli, saf kızı Armida sonunda işçi sınıfının intikamını alabilecek mi?