DEVİNİM

Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Mezuniyet Projesi (2017-2018)
Senior Project (2017-2018)

Yazar- The Author: Sam Shepard
Yönetmen-Director: Jason Hale
Oyuncular- Actors: Naz Göktan, Ahmet Kılıç, Melisa Berberoğlu, Berk Göksel
Kostüm Tasarımı- Costume Design: Selvi Şaşmaz
Set Tasarımı- Set Design: Jason Hale
Işık Tasarımı- Lighting Desing: Yılmaz Ertekin

Devinim izleyiciyi “kıyamet sonrası bir tatilin oturma odasına” doğru götürüyor. Lupe (Melisa Berberoğlu), Liza (Naz Göktan), Jeep (Ahmet Kılıç) ve Shooter (Berk Cem Göksel) gizemli bir “kriz” den sonra soğuk, izole bir kabinde sıkışıp kalıyor. Bir tatil yemeği çıkarabilmek için mücadele veriyorlar. Sınırlı gıda, belirsiz bir gelecek ve yorucu bir can sıkıntısı, rahatsız edici ve saçma sonuçlarla kendini göstermeye başlar.

Uygarlığın esaret ile çöküşünü, korku ve ani farkındalık ile ele alan, 1974 Obie Ödüllü oyun “Devinim” Sam Shepard’ın en soyut ve fiziksel oyunlarından biridir.