KUVÂYİ MİLLİYE DESTANI

Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü, Mezuniyet Projesi (2017-2018)
Senior Project (2017-2018)

Yazan – Writer :Nazım Hikmet
Yöneten ve Koreografi- Director and Choreography: Ayşe Emel Mesci
Y. Yönetmen – A. Director: Özgür Deniz
Oyunlaştıran – Dramazation: Ali Berktay
Kostüm Tasarım– Costume Design: Gökçe Şener
Işık Tasarım  Lighting Design: Yılmaz Ertekin
Dekor– Decor: Selim Cinisli
Müzik- Music : Okay Temiz, Onur Avdan
Perküsyon – Percussion: Okay Temiz
Oyuncular– Actors: Ecem Aydın, Yeliz Balım, Selim Galip, Burak Günaydın, M. Burçak Kaya, Ege Kesmeci, Turgay Korkmaz, Beril Pozam, Yağmur Uzunoğlu

Nâzım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı’nı baplar halinde anlattığı bir destan olan “Kuvâyi Milliye”, şair tarafından 1939-1941 yılları arasında yazıldı. Ali Berktay tarafından oyunlaştırılan, Ayşe Emel Mesci’nin koreografisini ve yönetmenliğini üstlendiği oyun, Milli Mücadele’nin başladığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılında Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nün mezuniyet oyunu olarak sahneye konuyor.