Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi
Tiyatro Bölümü

“Çocuklar için Tiyatro”

Program Hakkında

Öğrencilere oyunculuk eğitiminin temellerini oluşturan kişisel ifade, özgüven, hayal gücü ve temel sosyal yetileri artırma becerilerini kazandırmayı hedefleyen ve 4 seviyeden oluşan Bilkent Üniversitesi Çocuklar için Tiyatro Programı 1. Seviye öğrencilerinin giriş sınavı 10 Eylül 2023 Pazar günü saat 10:30’da gerçekleşecektir. 8-10 ve 11-13 yaş grubu öğrencileri için düzenlenen programa katılmaya hak kazanan öğrenciler, program dahilinde Oyunculuk/Doğaçlama ve Hareket/Dans dersleri alacaktır.

Programın Oyunculuk derslerinde ilk seviye, doğaçlamanın büyük annesi kabul edilen ABD’li eğitmen Viola Spolin’in ürettiği tiyatro eğitimine yönelik doğaçlama oyunculuk egzersizleri ve Viola Spolin’in “theatre games” olarak andığı oyunlardan oluşmaktadır. İlerleyen seviyelerde ise konuşma, oyunlardan sahneler ve kamera oyunculuğu derslerine odaklanılmaktadır.

Programın Hareket ve Dans dersleri beden bilinci, esneklik, dayanıklılık ve bedensel ifadeyi öne çıkarmaya yönelik çalışmalar sunmaktadır. İlerleyen seviyelerde öğrenciler Türk halk dansları, dönemsel danslar ve Broadway dansları (Caz, Hip hop gibi) derslerini alabilecektir.

Program toplam 4 seviyeden oluşmaktadır. Her bir seviye 12 haftalık bir dönem sonunda tamamlanır.

Ders Saatleri

2023-2024 Güz Dönemi’nde derslerimiz her Pazar 09.45-12.30 grubu ve 14.00-16.45 grubu olmak üzere iki ayrı grup halinde işlenecektir.

Derslerimiz Oyunculuk dersi ve Hareket (Dans) dersinden oluşmaktadır.

Her ders 1 saat 15 dakika sürmektedir. İki ders arasında 15 dakika teneffüs bulunmaktadır.

Öğretmen Kadrosu

Öğretmenler Bilkent Üniversitesi Tiyatro Bölümü öğretim üyeleri ve son dönem öğrencileri arasından seçilmektedir. Dersler Tiyatro Bölüm Başkanı Jason Hale gözetiminde yapılacaktır.

Giriş Sınavı

Tarih: 10 Eylül 2023, Pazar, Saat: 10:30

Yer: Bilkent Üniversitesi MSSF Binası

1. Kat, Ana Sahne

Başvuru

https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru/ adresindeki “Çocuk Tiyatrosu Giriş Sınavı” bölümü üzerinden kaydınızı yapabilir ve giriş sınavı ücretinizi yatırabilirsiniz.

Giriş Sınavı Ücreti: 300 TL

Başvuru Tarihleri

8 Eylül 2023 tarihine kadar başvurular kabul edilecektir.

Giriş sınavına kayıt: https://stars.bilkent.edu.tr/basvuru/

Sorularınız için: bilkentcocuktiyatrosu@bilkent.edu.tr

Bilkent Çocuklar için Tiyatro Programı hakkında bilgi almak ve yetkili kişilerle iletişim kurmak için sadece yukarıda yazılı olan mail adresinden irtibata geçmenizi rica ederiz.

Giriş sınavına katılacak olan öğrenciler, jüri üyelerinin idaresinde oluşturulacak küçük gruplarla doğaçlama tiyatro oyunları oynayacaklardır. Programa giriş kabulünde temel etken öğrencilerin oyunlara ilgi ve hevesi olacaktır.

Program Ücretleri

• Güz Dönemi Eğitim Ücreti : 10840 TL